Laser hund og kat2021-07-13T17:36:46+02:00

Laserterati / Laserbehandlig til din hund eller kat

Laserterapi / laserbehandling kan hjælpe din hund eller kat med rigtigt mange ting – også mange sygdomme som ikke har noget med bevægeapparatet at gøre.

 

Laser gør ikke ondt, de fleste hunde og katte kommer til at elske det. Det er ikke ualmindeligt at dyreejere fortæller, at de kan mærke at deres dyr ligefrem er ivrige efter at komme til behandling.

 

Hvis du gerne vil se en behandling og høre lidt om hvordan det foregår, kan du se videoerne her, hvor hunden Bella behandles med k-laser – den samme som jeg har her – og katten Zach.

 

Smerter? Slidgigt? Genoptræning? Dét kan laser hjælpe din hund eller kat med.

 

Laserterapi / laserbehandling kan hjælpe din hund eller kat med utrolig mange sygdomme, lidelser og udfordringer. I mange tilfælde kan laserbehandlingerne også være et godt supplement til den almindelige behandling, som dit dyr allerede får. Jeg har nævnt de hyppigste ting nedenfor, men du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du vil høre om mulighederne for netop din hund eller kat.

Laser til problemer i bevægeapparatet hos din hund eller kat:

Herunder er listet eksempler på andre tilstande, sygdomme eller lidelser i bevægeapparatet, som laserterapi /laserbehandling kan hjælpe din hund eller kat med. Jeg har nævnt de hyppigste ting nedenfor, se om du kan finde din hund eller kats diagnose. Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du vil høre om mulighederne for netop din hund eller kat.

Smerter hos hund og kat2021-03-24T12:09:04+01:00

Smerte er ofte den største bekymring, når vores kæledyr bliver syge. Kroniske, altså længerevarende og konstante smerter, er især et problem i den ældre hund og kat eller hunde og katte med bestemte udfordringer i deres bevægeapparat. Laserterapi / laserbehandling er utrolig effektiv til at smertestille din hund eller kat (læs mere om hvordan laser virker her). Laser kan derfor også være et effektivt og sikkert alternativ til smertestillende medicin.

Slidgigt hos hund og kat2021-03-24T12:06:45+01:00

Slidgigt rammer mange ældre hunde og katte. Laserterapi / laserbehandling kan have en utrolig positiv, smertestillende effekt på både hunde og katte med slidgigt – især hvis laseren bruges sammen med manuel behandling (som kiropraktik), samt genoptræning af muskulaturen. Det er vigtigt at understrege, at hverken laser, kiropraktik eller fysioterapi kan kurere eller fjerne slidgigten, men behandlingerne kan give din hund eller kat en mere smertefri tid og øge livskvaliteten.

 

Hvis din hund eller kat er på smertestillende medicin for at mindske generne ved slidgigt, kan laserterapi, kiropraktik og træning være med til at nedsætte dosis. I nogle tilfælde kan din hund eller kat endda blive helt fri for smertestillende medicin, når den får laser og kiropraktik.

Muskelsvaghed og muskelskader hos hund og kat2021-03-24T12:06:01+01:00

Der kan være mange årsager til, at din hund eller kat har udviklet muskelsvagheder eller skader i musklerne. Laserterapi / laserbehandling kan være med til at kick-starte muskelcellerne igen, øge blodgennemstrømningen og fremme eventuel heling af nerver. På denne måde vil laser give musklen gode muligheder for at komme sig igen. Laser er især gavnligt for muskelsvagheder og skader, hvis det kombineres med manuel behandling (såsom kiropraktik) og træningsøvelser.

Nerveskader hos din hund og kat2021-03-19T10:53:05+01:00

Nerveskader kan opstå som følge af mange ting, men skyldes typisk en form for skade, for eksempel bid, kørt ned af bil, osv. Nogle nerveskader kan også skyldes arvelige sygdomme. Laserterapi/laserbehandling virker positivt på nerveheling. Laser får både nerverne til at vokse hurtigere og er med til at sørger for, at så mange nerver i området overlever. Laser sammen med den rette genoptræning, er derfor altafgørende, hvis din hund eller kat skal komme sig over en nerveskade.

Disksygdom hos hund (IVDD)2021-03-19T10:53:09+01:00

Disksygdom hos de langeryggede hunde kaldet Intervertebral Disc Disease (IVD, IVDD eller Disc Disease) er den hyppigste årsag til smerter i nakke og ryg hos hunderacer med lang ryg. Laserterapi / laserbehandling kan være en kæmpe hjælp for hunde med IVDD. Laseren virker både smertestillende og helende. Selv hunde der ikke responderer på den traditionelle behandling og operation, har vist positive effekter efter laser.

Korsbåndsskader hos hund2021-03-19T10:53:16+01:00

Hvis din hund har fået en skade på korsbåndet, kan det være den skal opereres – derfor er det vigtigt at du altid konsulterer med din almene dyrlæge først. Nogle hunde kan komme igennem uden operation og især hvis de modtager laserterapi / laserbehandling. Laserbehandlingen vil fremme helingen af korsbåndet og sammen med de rigtige øvelser, kan din hund komme helt på benene igen.

Laser til andre sygdomme eller tilstande hos din hund eller kat:

Herunder er listet eksempler på andre tilstande, sygdomme eller lidelser, som laserterapi /laserbehandling kan hjælpe din hund eller kat med. Jeg har nævnt de hyppigste ting nedenfor, se om du kan finde din hund eller kats diagnose. Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du vil høre om mulighederne for netop din hund eller kat.

Astma hos kat2021-03-19T11:14:58+01:00

Katte med astma kan have stor gavn af laserterapi / laserbehandling. Laserbehandlingen kan ikke stå alene for katte med astma, men det kan hjælpe dem rigtigt meget. Laseren påvirker cellerne til at fungere så normalt som muligt. Det får luftvejene til at udvide sig igen, så katten får lettere ved at trække vejret.

Nyresygdom hos kat2021-03-19T11:15:04+01:00

De fleste katte vil på et tidspunkt i deres liv udvikle en form for nyresygdom. Der kan være mange årsager hertil, og det er vigtigt at katten bliver udret hos sin dyrlæge inden. Laserterapien / laserbehandlingen kan sjældent stå alene, men er et rigtigt godt supplement til den almene behandling.

Tandkødsbetændelse og løse tænder (periodontal sygdom) hos hund og kat2021-03-19T11:15:11+01:00

Tandkødsbetændelse og løse tænder er en af de hyppigste mundsygdomme i både hunde og katte. Da laser virker rigtigt godt på betændelse, kan både mindre og større grader af tandkødsbetændelse og løse tænder have stor gavn af laserterapi / laserbehandling. Behandlingen kan ikke stå alene, men er et godt supplement, hvis din hund eller kat hyppigt lider af problemer i munden.

Sår hos hund og kat2021-03-19T11:15:32+01:00

Laserterapi / laserbehandling får sår til at hele hurtigere og bedre. Laserbehandlinger kan selvfølgelig ikke stå alene. Det er vigtigt med en indledende sår behandling hos din almene dyrlæge, især hvis der skal lægges dræn. Laserbehandling af et sår vil stimulere cellerne til at gøre deres job bedre og øge blodcirkulationen til såret. Det betyder, at cellerne får både energi og ilt nok, til at arbejde helt optimalt. Det giver en hurtigere sårheling og mindre arvæv.

Slikkeeksem og hot spots hos hunde2021-03-19T11:15:23+01:00

Laserterapi / laserbehandling kan være et godt supplement til den almindelige behandling af slikkeeksem (også kaldet slikkegranulom) og hot spots (også kaldet akut fugtig hudbetændelse, Retriever eksem, sommersår, fugtig eksem).

 

Når laser gives til områder med slikkeeksem eller hot spots, heler de hurtigere. Laserbehandlingen virker smertestillende og det betyder, at hunden mister interessen i området, og derfor holder op med at bide/slikke. Hvis du har en hund, der hyppigt lider af slikkeeksem og/eller hotspots, samt har svært ved at komme af med det, kan laserbehandlinger være en god supplerende mulighed.

Øregangsbetændelse hos hund2021-03-19T11:15:16+01:00

Øregangsbetændelse er en af de hyppigste årsager til, at hunde kommer til dyrlægen. Den akutte form af sygdommen er som regel let at komme af med. Men den kroniske, længerevarende øregangsbetændelse, der kommer igen og igen, kan være rigtigt svært at komme af med. Laserterapi / laserbehandling kan hjælpe hunde med at komme helt af med øregangsbetændelsen.

Go to Top